Ce tip de creator esti?

Te consider un creator? Majoritatea oamenilor cred ca esti creativ sau nu?

Cand suntem mici invatam ca este bine sa fim creativi, dar nu ne spune nimeni ca ar trebui sa antrenam aceasta calitate. Cand ajungem adulti, realizam ca suntem de fapt intr-o goana continua dupa creativitate deoarece nu am stiut cum sa o pastram.

A fi creativ presupune practica si intentie, dar si cand va decideti sa fiti foarte creativi, veti observa ca veti avea momente in care va veti simti blocati. S-ar putea ca ideile noi sa nu apara, procrastinarea devenind cel mai bun prieten. Indentificand ce tip de creator sunteti va poate ajuta sa intelegeti cum ar trebui accesata partea creativa a creierul si va veti obisnui in timp si cu momentele lipsite de inspiratie.

Tipuri de creatori:

  • Incepatorul

Acesta este mereu entuziasmat sa faca ceva nou, iar limita e cerul. Nu trebuie sa iti faci grija de bugete, deadline-uri sau colaborari. Totul merge bine cand esti la inceput.

  • Cel care improvizeaza

In acest stagiu sunteti perfect fericit cu ceea ce faceti. Aveti inspiratie si un plan destul de simplu de urmat. Inceputurile sunt usoare, dar gasiti cu greu timp sa va opriti din creat si acest lucru va poate ingreuna la livrarea lucrarilor la termenul prestabilit.

  • Cel care prioritizeaza

Cel care se blocheaza in problemele personale in loc sa se ocupe de procesul creativ, de fapt nu stie sa prioritizeze. Bineinteles, exista cazuri cand trebuie sa lasam tot ce facem pentru a ajuta pe cineva drag la nevoie, dar nu sa dam vina pe diferite situatii neplacute pentru lipsa noastra de vointa.

  • Cel care incearca din greu

Aveti o baza solida de cunostinte si v-ati construit o comunitate care va ofera suport moral si financiar. In aceasta etapa va puteti descurca doar cu banii pe care ii faceti din procesul creativ la care lucrati, insa tot nu sunteti aoclo unde v-ati dori sa fiti.