Materiale si obiecte personalizate

Ce este convectia la un cuptor electric incorporabil?

Foarte multe persoane au inceput sa apeleze la un cuptor electric cu functie de convectie. Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre aceasta functie. Tinand cont de aceste lucruri veti sti daca veti avea sau nu nevoie de un cuptor care sa aiba inclusa aceasta functie. In momentul de fata exista pe piata culptoare electrice dotate sau nu cu aceasta functie de convectie.

Probabil v-ati intrebat care este diferenta intre cuptoarele normale si cele cu functie de convectie. O alta intrebare destul de frecvent intalnita este daca aceasta functie e utila doar in anumite situatii. In cele ce urmeaza veti afla cateva lucruri despre aceasta functie. De asemenea, veti mai afla daca este bine sau nu sa folositi aceasta functie. Functia de convectie reprezinta un eficient sistem de evacuare bazat pe un ventilator incorporat. Un cuptor electric simplu nu are aceasta functie. Ventilatorul va sufla aerul fierbine dintr-un cuptor incorporabil cu ventilator. Ventilatorul mai are rol si in miscarea curentilor de aer prin tot cuptorul si in jurul alimentelor voastre. Procedand astfel, cuptorul distribuie eficient caldura in interiorul sau.

Avantajele cuptorului cu convectie

Fiind distribuit eficient, aerul fierbinte se misca in jurul alimentelor si le ajuta sa se coaca uniform. Veti constata ca preparatele pe care le veti gati in cuptor vor fi foarte bine gatite. De asemenea, un alt mare avantaj al utilizarii unui cuptor electric cu convectie este ca timpul de coacere va fi redus. Nu va mai trebui sa asteptati o perioada lunga de timp pentru ca mancarea voastra sa fie gata.

Principiul de convectie functioneaza similar cu vantul intr-o zi geroasa. Atunci cand bate vantul, iar afara este ger, temperatura pare mult mai scazuta. In procesul de gatire cu convectie se aplica acelasi principiu. Apeland la niste cuptoare incorporabile, veti vedea ca gatirea preparatelor va fi uniforma. Utilizarea ventilatorului va ajuta la uniformizarea temperaturii din interiorul cuptorului.

Veti mai constata ca rumenirea va fi mai frumoasa. Functia de convectie din cuptor va crea o atmosfera uscata. Aceasta atmosfera caramelizeaza zaharurile mult mai repede decat o coacere normala. De asemenea, alimentele precum carnurile si legumele vor obtine o crusta mai frumoasa. Aceste alimente vor ramane totusi fragede in interior. Veti mai vedea ca aceste cuptoare electrice incorporabile vor economisi energie. Mancarurile vor fi gatite intr-un timp mai scurt, dar si la o temperatura mai redusa. Acest lucru face ca folosirea acestor cuptoare sa fie mult mai economica decat a celor normale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *