Cauzele care au impins ecosistemul intr-un dezechilibru colosal – III

Defrisari
Eliberarea acoperirii padurilor este din nou un factor primordial care contribuie la perturbarea ecologiei planetei noastre. Omul a taiat padurile pentru a stabili terenuri de cultura, zone rezidentiale si pajisti. In plus, padurile sunt, de asemenea, vizate pentru combustibil si lemn.

incendii forestiere
Incendiile forestiere naturale repetate care ard mii de copaci peste noapte provoaca daune grave ecosistemului si sunt responsabile de degradarea mediului.

Industrializare
Industrializarea este importanta pentru a satisface confortul si necesitatile de baza ale vietii populatiei noastre in crestere. Dar, industrializarea planificata si executata necorespunzator a dus la dezechilibru ecologic acut si poluare a mediului in intreaga lume.

Activitati miniere
Procesul de extragere si prelucrare a mineralelor are un impact ecologic de lunga durata asupra atmosferei, terenului, apei si, de asemenea, mediului socio-economic al oamenilor care locuiesc acolo. Un rezultat direct al exploatarii miniere pe topografie este tulburarile de suprafata. Recuperarea terenurilor neuniforme si perturbate din cauza deseurilor miniere poate remedia intr-o anumita masura daunele aduse mediului. Exploatarea excesiva de suprafata a dus la ecosisteme fragile in mai multe locuri.

Urbanizare
Urbanizarea rapida da nastere la mai multe probleme de mediu, de sanatate si socio-economice. De exemplu, asezarea mahalalelor in orase este in mod clar un rezultat al urbanizarii neplanificate, care nu reuseste sa ofere facilitati de locuinta tuturor cetatenilor. Oamenii, atunci cand nu gasesc un loc de locuinta adecvat, ajung sa ocupe orice teren liber la periferia unui oras si incep sa traiasca intr-un mod intamplator, fara facilitati civice precum drenaj, drumuri, alimentare cu apa, electricitate si transport. Extinderea mahalalelor distruge ecosistemele naturale care inconjoara orasele.

Concluzie:

Deci, cauzele de baza ale dizarmoniei in ecosistem si poluarea mediului sunt urbanizarea, motorizarea si industrializarea. Fiintele umane sunt responsabile pentru degradarea calitatii mediului si avem nevoie de masuri constante pentru a readuce armonia in ecosistem.