Cat de mult consuma un semineu electric?

Ca posesor sau viitor posesor de semineu electric e posibil sa te fi intrebat deja cat consuma un semineu electric? E clar ca devin din ce in ce mai populare, au multe avantaje fata de alte sisteme de incalzire. Unul dintre acele avantaje la nivelul caruia chiar exceleaza ar fi consumul de energie.

Eficienta semineului electric

Spun ca un semineu electric are un consum mic pentru ca acele componente care fac posibile cresterea temperaturii transforma electricitatea direct in caldura cu un randament termic de aproximativ 99%, restul de 1% fiind greu, spre imposibil de explicat daca se pierde si unde. In orice caz, nu exista venilatie sau conducte pe unde s-ar putea pierde aerul cald, tot va ajunge in camera.

Vorbind exclusiv de producerea caldurii, procedura se realizeaza instant. Apesi un buton si la scurt timp dupa deja semineul electric incepe a produce caldura.

Un semineu electric eficient nu este neaparat o sursa buna de caldura

Datorita faptului ca un semineu electric este foarte eficient d.p.d.v. al consumului de energie asta nu inseamna ca pot fi vazute ca o sursa principala de incalzire a locuintei. Cu foarte putine exceptii, semineele electrice se folosesc in principal ca sursa secundara se incalzire, nicidecum ca una principala.

Cu toate acestea, semineele electrice te pot ajuta sa aduci confortul necesar intr-o anumita camera a locuintei tale fara a mai sta cu gandul la centrala termica din casa. De regula, semineul este folosint pentru living, fiind considerata o camera ideala pentru a avea un asemenea aparat, nu doar ca estetica, ci si ca dimensiuni. Sufrageria este, de regula, mai mare decat orice alta camera a locuintei si se intampla des sa ai nevoie de o sursa suplimentara de incalzire.

Multe seminee sunt portabile, fiind fie atasate de corpuri pe care le poti muta, fie individuale. Astfel semineul electric poate deveni o sursa de incalzire portabila pe care sa o poti folosi in oricare dintre incaperile casei tale.