Care sunt metodele de sudura cu un grad sporit de popularitate?

Asemanator cu orice alt camp de activitate, procedeul de sudura reprezinta un domeniu in care se aduc constant contributii tehnologice cu un adevarat impact asupra modului in care se usureaza munca umana depusa in aceasta arie de activitate. Persoanele specializate care detin experienta vasta in aceasta pofesie trebuie sa se mentina la curent cu directia in care migreaza dezvoltarea procedurilor industriale de sudare, tocmai pentru ca fiecare client va dori sa obtina un rezultat satisfacator, in conformitate cu totalitatea normelor impuse la nivel international.

Cel mai popular procedeu de sudare manuala este optiunea cu electrod invelit, aceasta fiind cunoscuta la nivel larg de catre majoritatea specialistilor care activeaza in acest domeniu tehnic. Fiind cunoscut sub prescurtarea de MMA, destinatiile principale sunt reprezentate de confectionarea structurilor metalice, lucrari de fier forjat, executarea recipientilor ce functioneaza sub presiune sau in procedeul se realizare si asamblare a cailor ferate. Aceasta metoda detine un grad sporit de raspandire si uniformitate prin prisma faptului ca este foarte usor de implementat in cadrul unui santier in lucru. Dovada exponentiala este faptul ca nu implica utilizarea tuburilor cu gaz sau a unei ramificatii industriale de instalatii adiacente. Aplicabiliatea eficienta si costurile minime reprezinta principalele motive pentru care sudura cu electrod invelit cunoaste o panta ascensionala, direct proportionala cu dezvoltarea tehnologica si industriala.

In topul preferintelor survine si procedura MIG-MAG, cunoscuta sub denumirea de sudura argon. Exista o diferenta considerabila intre procedeul bazat pe electrod invelit si tehnica in cauza, aceasta fiind sesizabila la nivelul substantelor si compusilor utilizati in buna lor desfasurare. Topirea metalului din cadrul primei tehnici se finalizeaza cu protejarea acestuia fata de procesul de oxidare datorat impuritatilor depuse pe electrod, iar pentru tehnica mig – mag protectia baii de metal se subordoneaza activitatii chimice infaptuite de un gaz nobil recunoscut pe plan international, denumit mai simplu „argon”. Pentru sudura  numita simbolic MIG, gazul in cauza se regaseste intr-un procentaj decisiv, in timp ce trio-ul MAG este un termen de specialitate care subliniaza faptul ca alaturi de argonul propriu zis survine si o cantitate semnificativa de dioxid de carbon.sudura argon

Ultima tehnica reflectata in topul preferintelor publicului general autohton sau de specialitate este reprezentata de cea WIG-TIG. Desi in mediul online sau offline circula informatii eronate, conform carora primul termen este asociat cu otelul, in timp ce al doilea ilustreaza lucrul cu aluminiul, devine important sa ignorati aceste opinii neavizate, deoarece in ultimul timp s-a demonstrat stiintific faptul ca ele inglobeaza unul si acelasi procedeu de sudura. Gazul de protectie este argonul pur sau cel in combinatie cu heliul, iar cantitatea de caldura utilizata provine de la functionarea pe baza unui arc electric. Utilitatea acestei proceduri acopera o arie extinsa de domenii de activitate, insa prin prisma costurilor superioare ajunge sa fie valorificat sporadic, doar in cazul in care se doreste obtinerea unui rezultat superior din punct de vedere estetic.

Va doriti sa va familiarizati mai bine cu procesul de sudura argon? Consultati topwelding.ro.