Byron cântă astăzi… la metrou

În general, când un artist român își lansează noul material discografic, promovarea acestuia e cât se poate de clasică și plictisitoare – câteva interviuri prin presă, una, două apariții la TV și un single în heavy rotation la radio. Asta dacă vorbim despre muzica mainstream, comercială, ușoară (in more ways than one). Dacă vrem să coborâm în subsolurile industriei muzicale, artiștii nebăgați în seamă de media tradiționala nu ‘folosesc’ decât un concert de lansare anunțat pe câteva forumuri și site-uri.

În stilul obișnuit formației, byron încearcă acum altceva. Cu o săptămână înainte de lansarea celui de-al doilea album, A Kind Of Alchemy, membrii trupei vor coborî, la propriu, în underground. Așadar, astăzi, de la ora 18.30, byron va susține un micro-recital în stația de metrou Universitate, la 18.45, mutându-se pe peronul de la Piața Romană.

În fiecare dintre cele două stații trupa va cânta câte 2 piese, totul fiind filmat și gata de transformat într-un video viral.

În muzica românească, ideea e destul de originală, nefiind multe trupe cu un album și un DVD la activ care să recurgă la astfel de soluții de promovare (”multe” e plasa mea de siguranță, eu nu știu de alte asemenea întâmplări). Normal, străinii le-au făcut pe toate, printre numele mari care au cântat la metrou numărându-se Oasis. Asta nu înseamnă, însă, că inițiativa byron e mai puțin de lăudat.

A Kind Of Alchemy va fi lansat printr-un concert vineri, 23 octombrie, în clubul Silver Church din București. În deschidere va vorbi Marius Florea Vizante și vor cânta Persona și Cvartetul A Quattro, prețul unui bilet fiind de 20 de lei.

smart guess: În caz că vă veți afla pe la 6.30 la Universitate și (1) nu știți de unde se aude muzica aia interesantă sau (2) nu întelegeți de ce e și mai aglomerat decât de obicei, vina e a celor cinci trupeți de la byron. În cazul în care nu aveți lucruri mult mai importante de făcut, eu zic că aceasta acțiune merită vreo 15-20 de minute dintr-o zi prea friguroasă de joi. Enjoy the good music!