Bruxelles – continuarea

Bruxelles – ziua 2

Vizitat colectia British Museum. Plictisit groaznic. Arta nu e de mine. Clar. /images/emoticons/mozilla_laughing.gif

Dupa ce mi-am recuperat neuronii am plecat la Liege. Ratat de cateva ori consecutiv intrarea in oras, invartit pe autostrada mai mult decat necesar. Nimerit intr-un sfarsit. Problema macsima cu orasele astora e ca majoritatea (magazine, terase, muzee, obiective turistice, etc) inchid la ora 17.

In Liege am luat o a treia masa cu specific belgian. O chestie dezgustatoare, cartofii prajiti innecati in acrolina, servirea pe o masa slinoasa si lipicioasa. Nota de plata se ridica aproape de 100 euro.

Concluzia mi s-a parut oarecum hilara si incredibila: in tarile astea, bine (adica mult), sanatos (adica SANATOS) si ieftin se mananca la junk food-uri: McDonalds, Quick, KFC, Burger King si restul clonelor.

Bruxelles – ziua 3

Plecat mai devreme si bifat ca orase vizitate Antwerpen, Gent si Bruges. Cea mai potrivita abordare este sa setezi navigatorul pe centrul orasului. Ajuns acolo, dupa caz dureaza in jur de 30-40 minute gasirea unui loc de parcare. Pentru ca nu e Romania, pe aici nu esti mai jmecher, asa ca bagi la greu fise in tonomatul de parcare. Intre 1.2-4.2 euro ora de stationare. Deci ajuns in centru, reperezi cel mai apropiat centru turistic si acolo faci rost de o harta. Apoi cu harta, cauti obiectivele turistice. Din punctul asta de vedere, Gentul este superb, obiectivele turistice usor de gasit, aproape in linie dreapta. Clar nu merita ratat.