Beneficiile energiei solare: aplicatii diverse Partea I

Cu nenumarate gadget-uri si tehnologii care pot folosi energia solara in lumea moderna, este important sa aflati beneficiile energiei solare si utilizarile sale diverse. Postarea mea anterioara despre diversele utilizari ale energiei solare ofera o discutie in profunzime a modului in care aceasta forma de energie ar putea fi utilizata la case, proprietati de vacanta si centrale centrale. Iata alte aplicatii ale energiei solare.

Sisteme solare de incalzire a apei
Intr-o casa sau o afacere, sistemele de apa calda pentru bucatarii, incalzirea spatiului si baile sunt aproape universale. Ceea ce nu stie majoritatea oamenilor este ca pot folosi energia solara pentru a obtine suficienta apa calda in casele lor si in cladirile comerciale. Proprietarii de proprietati pot utiliza panouri termice impreuna cu rezervoarele de stocare pentru apa calda. Cand este nevoie, aceasta apa poate circula catre un incalzitor, dus sau chiuveta. Sistemele moderne de incalzire „in podea” si sistemele traditionale de incalzire la baza ofera caldura solara ca incalzitor prealabil pentru un rezervor de apa calda sau cuptor traditional. Acest lucru va servi drept rezerva pentru sistemul dvs. termic solar.

Aplicatii industriale
Unul dintre beneficiile comune ale energiei solare are diverse aplicatii industriale. De zeci de ani, energia solara a fost sursa principala de energie la alegere pentru multe aplicatii industriale, in special acolo unde este nevoie de energie intr-o zona indepartata. In aceste aplicatii, energia solara este rentabila. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe utilizari individuale au nevoie de doar cateva kilowati de energie electrica.

Energia solara este utilizata, de asemenea, la semnalizarile de transport, cum ar fi farurile, balizele de navigatie in larg, semnalele de avertizare a traficului rutier si farurile de avertizare. De asemenea, este utilizat pentru alimentarea instrumentelor de monitorizare a mediului sau a situatiei si chiar pentru sisteme de protectie la coroziune pentru capete de puturi, poduri, conducte si multe altele. Pentru sarcini electrice uriase, este eficienta configurarea sistemului de alimentare hibrid si conectarea la un PV cu un generator diesel considerabil.