Beneficiile energiei solare: aplicatii diverse Partea aIIa

Avantajele energiei solare aici includ fiabilitatea si intretinerea minima necesara. Aceasta face ca forma de energie sa fie ideala in regiunile greu accesibile.

Iluminatul, pomparea apei si incalzirea in lumea in curs de dezvoltare
Pe langa proprietatile off-grid, cladirile indepartate, cum ar fi clinicile, scolile si salile comunitare pot beneficia de energie solara. Poate alimenta telefoane, diferite piese de echipament frigorific, TV si multe altele. OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) solicita fiecarei clinici sa aiba aceste dispozitive. In loc sa aiba un generator de energie solara de baza pentru fiecare locuinta, este posibil sa configurati o centrala electrica. Centrala alimenteaza locuintele printr-o retea locala cu cablu. De asemenea, poate servi ca statie de incarcare a bateriei, unde membrul intregii comunitati isi poate incarca bateriile aici.

Cladiri comerciale
Pe o cladire comerciala, atria poate fi acoperita eficient cu module fotovoltaice. Aceste module sunt semi-transparente pentru a oferi lumina umbrita. In fabrici, zonele mari de acoperis ofera o locatie perfecta pentru modulele solare. In plus, peretii verticali ai cladirilor comerciale pot oferi oportunitati pentru incorporarea fotovoltaica. Indiferent daca este incarcarea unui difuzor wireless sau alimentarea unei surse regenerabile, lista de utilizari si beneficii ale energiei solare este interminabila.

Energia solara este cu siguranta resursa naturala pe care majoritatea oamenilor o vor implementa in case, cladiri, ferme si orice alte cladiri, indiferent daca scopul este unul industrial sau nu. Conform specialistilor in climatize, aplicabilitatea energiei solare este foarte importanta de studiat si de urmat deoarece este energia viitorului. Conform studiilor, in timp, energia solara va deveni cea mai importanta resursa, iar instalarea panourilor solare va fi din ce in ce mai facila pentru marea majoritate a populatiei. Daca in prezent pare inca destul de complicat si procesul dureaza, se vor usura lucrurile, iar costurile vor scadea in mod considerabil. Instalarea panourilor solare va conduce si la reducerea costurilor energiei, lucru care se va observa usor in facturi, dar se va reflecta si in calitatea vietii.