Becurile fluorescente – avantaje

Evident e vorba de veşnicele mele cumpărături de duminică.

Eu sunt o persoană pretenţioasă în ceea ce priveşte „consumul” de lumină. La mine în cameră nu am două sau trei becuri ca moajoritatea oamenilor ci şase. Mai exact am avut şase becuri incandescente de 100W fiecare.

Din motive ce ţin de economie/nu aveam ce face cu banii/îmi place lumina alba/să renovez camera am decis să schimb becurile existente cu unele fluorescente.

Am intrat în primul magazin Total Casa şi am cumpărat şase becuri fluorescente Valex de 20 W, 6500˚ K şi 1050 Lumen.

Cvasi-corijent la fizică nu prea ştiu eu ce înseamnă fiecare în parte, dar în cuvintele mele, acei 20W înseamnă ca un bec fluorescent consumă de 5 ori mai puţin decât un bec incandescent clasic, acei 6500˚K (K – Kelvin) oferă o lumină albă şi „rece” care îmi place mult mai mult decât cea galbenă, iar acei 1050Lumeni reprezintă o unitate de masură a puterii luminii.

Lasăm fizica, financiar vorbind un bec fluorescent este de 18 ori mai scump. Dacă un bec incandescent Philips de 100W costa 1 RON, un bec echivalent de 20W fluorescent costa 18 RON.

Păreri după montat: Lumina este suficientă, pare chiar mai puternică decât cea dinainte. Sunt mulţumit. Nu mă pot pronunţa încă, dar parcă este mai obositoare decât cea galbenă. Becurile fluorescente se încălzesc mult mai puţin.

P.S. Aştept factura de la Electrica… să vedem în cât timp se amortizează investiţia