Ar trebui să folosim drone în zonele sălbatice?

În ultimii câțiva ani, popularitatea dronelor a explodat și previziunile actuale așteaptă ca industria să fie în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari până în 2020, ceea ce înseamnă că obsesia noastră cu ei va continua. Acest lucru a determinat multe țări să introducă noi reguli și reglementări pentru a ajuta la controlul modului în care le folosim.

De exemplu, în Marea Britanie, pentru a putea folosi orice material colectat făcut cu o dronă, pilotul trebuie să dețină o licență CAA Drone sau un PfCO pentru a zbura legal.

De asemenea, guvernul britanic se va asigura că oricine deține o dronă care are mai mult de 250 de grame trebuie să o înregistreze online și să efectueze un test de siguranță obligatoriu.

Sigur, acest lucru va ajuta la educarea oamenilor cu privire la modul de funcționare în condiții de siguranță a acestor gadget-uri, dar probabil că nu va oferi prea multe (dacă există) îndrumări cu privire la modul de operare a acestora în fața unei faunei sălbatice.

Acum este destul de mult de spus despre avantajele și dezavantajele dronelor din apropierea faunei sălbatice. Deci, am crezut că ar fi un punct de discuție bun. Fără alte cuvinte, iată câteva dintre argumentele atât pentru, cât și împotriva.

În primul rând sunt câteva dintre motivele pentru care nu ar trebui să folosiți drone:

CONTRA

1. Sunt zgomotoase

2. Ele pot fi înfricoșătoare

3. Sunt periculoase

PRO

1. Ele pot fi insightful

2. Ele pot fi mai puțin deranjante și mai puțin invazive decât oamenii

3. Animalele marine ar fi în siguranță

Concluzie

Ca și cu toate lucrurile, există aspecte pozitive și negative care pot fi trase din folosirea dronelor în apropierea faunei sălbatice.

Personal, cred că imaginile pe care le adună pot fi extrem de valoroase. Atât pentru știință, cât și pentru plăcerea vizionării. Dar, siguranța animalelor este cea mai importantă! Nu oricine trebuie să folosească dronele în fauna sălbatică.