Afaceri profitabile ale anului 2015

O persoana care dispune de initiativa si dorinta de evolutie financiara va avea intotdeauna un avantaj, survenit prin prisma acestei trasaturi pozitive de caracter, care nu o lasa sa stagneze chiar daca la un moment dat motivatia nu este la cote maxime. Astazi vom vorbi despre doua idei de afaceri care s-au dovedit in ultimul timp surse ce genereaza castiguri lunare impresionante, dar care implica anumite investitii initiale destul de solicitante. Intretinerea unei afaceri banoase este o sarcina care nu poate fi indeplinita de orice persoana, gestionarea sa implicand dedicare, vointa, dorinta de evolutie si un caracter rational, care stie cum sa reactioneze in contexte nefavorabile.

V-ati gandit vreodata sa va deschideti o topitorie aur? Ce idee ar putea fi mai provocatoare decat manevrarea zilnica a celui mai de pret metal existent pe glob la momentul actual? Bineinteles, in conducerea acestei afaceri aveti nevoie de o echipa de profesionisti, care sa se ocupe integral de analiza si topirea propriu-zisa a metalelor, activitate facilitata prin achizitionarea unor echipamente performante. De la bun inceput trebuie sa va stabili un plan organizat, atelierul necesitand dotarea cu aparatura moderna, precum cuptoarele electrice. Acestea sunt echipamente eficiente in topirea metalelor pretioase, oferind avantaje considerabile fata de prelucrarea prin intermediul flacarilor deschise.

In primul rand, temperatura de lucru este uniformizata de la bun inceput, iar materialul brut obtinut devine omogen. Mediul inchis in care se realizeaza procedura de topire impiedica patrunderea aerului, evitandu-se astfel oxidarea aliajului. O alternativa la fel de rapida este si cuptorul cu gaz, creuzetele introduse in interiorul acestuia fiind confectionate din ceramica de inalta calitate, sau dintr-un mix special ce aduce in prim plan cantitati similare de grafit si ceramica. Daca dispuneti de un buget initial de anvergura, atunci nu veti intampina restrictii in achizitionarea unei masini de topit cu inductie, care functioneaza pe baza unor tehnologii avansate, sub atenta intrumare a unui echipaj cu suficiente cunostinte tehnice. Capacitatea sa de topire poate atinge un prag cantitativ de cateva sute de kilograme de materie bruta.

A doua sugestie este reprezentata de o afacere prospera care se bazeaza pe comercializarea, montarea si mentenanta unor sisteme de izolatii pentru cladiri industriale si spatii private, precum vilele sau apartamentele din mediul urbal sau rural. Peretii exteriori ai unei cladiri sunt realizati din materiale durabile, precum betonul sau caramida, insa acestea au nevoie de un ajutor suplimentar pentru a genera confortul termic mult visat. Afacerile care se bazeaza pe izolatiile exterioare cu polistiren expandat reprezinta o sursa profitabila de venit, comenzile cunoscand amploare in timpul sezonului cald, cand majoritatea persoanelor se ingrijesc de achizitionarea unui sistem termic care sa le ofere stabilitate pe timpul iernii. Avantajul principal este reducerea consumului energetic cu un procent semnificativ, de pana la 50%.