8 motive pentru care plasticul nu este bun pentru mediu

Ne-au cuprins coastele, mările, satele, orașele și pădurile. Oricât de departe vă deplasați, este mai mult decât probabil să găsiți niște deșeuri de plastic. Mai mult decât o supărare foarte mare, sunt extrem de nocive pentru mediu. Continuând să citești, poți afla în mod specific, de ce materialele plastice sunt rele pentru mediu, pentru sălbăticie și pentru noi înșine.

 1.Plasticul are nevoie de foarte, foarte, foarte mult timp pentru a se descompune
Dacă ați întrebat pe cineva: „De ce materialele plastice sunt proaste pentru mediu?”, Probabil că veți primi un răspuns cu ceva precum: „Pentru că nu se descompun foarte ușor”. Adevărul este că nu este nimic greșit în această afirmație. Este probabil cea mai mare preocupare a majorității ecologiștilor.

În funcție de tipul de plastic, pentru ca acesta să se descompună complet și să dispară de pe fața pământului, poate dura oriunde între 450 și 1000 de ani.

Pentru a spune asta, dacă umanitatea a folosit materiale plastice de-a lungul mileniilor, există o șansă bună să găsim deșeuri din momentul în care William the Conqueror a domnit peste Anglia.

2. Sunt atât de ieftine
De obicei, nu ai crede că ceva ieftin este un lucru rău, nu?

Însă, problema este că plasticul este atât de ieftin, încât este extrem de greu să convingem producătorii să treacă la un ambalaj biodegradabil alternativ. Aceste alternative pot varia la costuri, dar pentru a avea un ambalaj biodegradabil poate fi de 2-10 ori mai scump decât plasticul.

3. Sunt greu de înlocuit
Bine, deci acest tip de lucru merge mână în mână cu ultimul punct despre ele fiind mult mai ieftin. Dar, pe lângă faptul că sunt rentabile, materialele plastice sunt foarte durabile și rezistente. Acesta este doar un alt motiv pentru care producătorii nu doresc să se îndepărteze de materialele plastice.

4. Sunt imposibile de distrus

Acum, evident, legea termodinamicii dictează că nimic nu poate fi distrus de fapt, ea poate fi doar defalcată și restructurată. În orice caz, faptul de a fi capabil să aruncați materialele plastice este oarecum dificil.

O modalitate în care cei mai mulți s-ar fi gândit să scape de materialele plastice după utilizarea lor poate fi să le arzi. Făcând acest lucru, cu toate acestea, produce poluanți nocivi care nu vor face decât să înrăutățească actualul coșmar al emisiilor noastre. Diferite tipuri de materiale plastice vor produce diferite tipuri de emisii. Unele ca PVC-ul, de exemplu, produc dioxine incredibil de toxice care pot ucide oameni care îl inhalează.

5. Este foarte urât
Poate părea superficial, dar ca argumentul împotriva turbinelor eoliene; sunt inestetici.

Gândiți-vă doar la deșeurile de pe o plajă:
Fiind absolut plină de deșeuri de plastic, această plajă oferă o atmosferă de „nu o vizitați”.

6. Sunt fabricate din produse nesustenabile
Cărbunele, țițeiul și gazele naturale sunt produsele obișnuite utilizate la fabricarea materialelor plastice. În prezent, opinia publică față de cele care nu sunt regenerabile în sectoarele energiei și transporturilor este amestecată în cel mai bun caz. Prin urmare, este probabil să presupunem că majoritatea publicului ar fi de acord că această utilizare a cărbunelui, a petrolului și a gazelor pentru fabricarea plasticului este inutilă.

7. Sunt invizibile
Un alt motiv pentru care materialele plastice sunt rele, complet opus punctului anterior. Uneori sunt atât de mici încât nu pot fi văzute fără microscop.

Puteți să vă amintiți de guvernul Regatului Unit care a interzis micro-materialele plastice în articole de toaletă, cum ar fi pasta de dinți, cremele exfoliante și loțiunile. Decizia a venit în condițiile în care aceste microplastice au fost spălate în scurgerile către ecosistemele acvatice și au un risc mare pentru fauna sălbatică de acolo.

8. Ucid animale

Tot ce trebuie să faci este să cauți pe Google „plasticul ucide animale”  pentru a vedea daunele fizice pe care le produc. Veți observa că majoritatea animalelor afectate tind să fie creaturi de mare precum țestoase, foci și păsări de mare.