4 moduri de a nu te mai compara acum cu alte persoane

Teddy Roosevelt avea dreptate – comparatia este cu adevarat hotul bucuriei. Indiferent de felul in care il invartiti, a va compara cu alti oameni este o panta alunecoasa fata de mizerie si ar trebui evitata in majoritatea cazurilor.

Dar intr-o lume a FOMO si YOLO, cum putem opri sa ne comparam cu toti cei din jurul nostru? Am cateva sfaturi.

1. Concentrati-va asupra propriei persoane
Daca va aruncati in munca si in proiecte creative, inevitabil veti avea mai putin timp sa va dedicati sentimentelor de gelozie sau invidie. Faceti un program pentru fiecare zi si respectati-l. Angajati-va pentru imbunatatirea de sine, fie ca intensificati jocul profesional, fie ca incepeti cateva proiecte personale. Tot ce puteti controla in aceasta lume esti propria persoana. Si esti fantastic!

2. Laudati-va putin!
Cand ne comparam cu ceilalti oameni, adesea comparam punctele noastre slabe cu punctele lor forte. Este important sa ne amintim ca realizarile altor persoane nu sunt esecurile noastre. Amintiti-va propriile impliniri, apoi incearcati sa va laudati putin cu ele! Sunati-o pe bunica si spuneti-i despre cresterea pe care ati obtinut-o recent. Aratati-i unui prieten cateva lucrari pe care le-ati facut de care sunteti mandru.

3. Petreceti mai putin timp pe retelele de socializare.
Ah, internetul. Este un loc frumos si periculos. Inainte de a lasa FOMO (sau, Fear of Missing Out) sa se scurga in creier, retineti ca folosim cu totii retelele sociale ca un fel de rola. Nimeni nu-si publica esecurile sau greselile, dar le avem cu totii. Indepartati-va de iPhone si incepeti sa va simtiti incet putin mai bine.

4. Fii fericit pentru alte persoane.
Pentru a depasi in cele din urma influenta potential toxica a invidiei, acesta este pasul final. In loc sa va comparati cu ceilalti oameni sau cu munca lor, pur si simplu sa va bucurati pentru ei! Stiu ca nu este atat de simplu, dar este important. Sarbatoreste si complimenteaza munca altora cat de des poti si urmareste-ti invidia care dispare incet.