4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a-ți vopsi mașina

Vopsirea mașinii reprezintă cel mai bun mod de a o face să arate la fel precum atunci când era nouă. Nimeni nu iubește aspectul unei mașini zgâriate, cu lacul deteriorat și chiar cu vizibile urme de rugină. Dacă și mașina ta arată astfel, ori poate că vrei să faci o schimbare a aspectului său, atunci cel mai probabil că ai decis să o vopsești.

Nu te grăbi însă! Există mai multe lucruri de care ar trebui să ții cont înainte de a face acest pas. Iar cele mai importante detalii pe care trebuie să le ai în vedere îți vor fi prezentate în rândurile următoare:

Cât timp rezistă vopseaua unei mașini?

De regulă, vopseaua unei mașini nu rezistă mai mult de 10-15 ani, iar în funcție de provocările întâmpinate de-a lungul timpului, ar putea apărea chiar mai devreme diferite semne nedorite. Totuși, dacă ții mult la mașina ta și nu ai vrea să o schimbi vreodată, atunci ar trebui să știi că va fi necesară vopsirea ei la fiecare cinci sau zece ani.

Dacă păstrezi mașina în garaj, atunci probabil că vopseaua va rezista mai mult. Vehiculele care stau mult timp în aer liber, sub directa acțiune a razelor soarelui, durabilitatea va fi mai mică.

Vopsirea unei mașini necesită timp

Chiar dacă sunt și vopsitorii care se laudă cu un timp redus în care realizează vopsirea unei mașini, cel mai probabil că ar trebui să fugi de acestea!

În general, ar trebui să te aștepți ca vopsirea mașinii tale să dureze cel puțin o săptămână, iar asta deoarece este o lucrare complexă care necesită timp, pentru ca rezultatul final să ofere cât mai multă satisfacție.

O vopsire a mașinii nu rezolvă toate problemele

Nu trebuie să îți faci așteptări exagerate de la procesul de vopsire a mașinii. Sigur, rezultatul final va fi unul superb, dar totuși o vopsea nouă nu va rezolva toate problemele. Uneori, pot exista defecte precum zgârieturi, lovituri, rugină sau chiar găuri, defecte care necesită reparate înainte ca vopseaua să fie aplicată.

Prețurile vopselei auto variază destul de mult

Prețurile pentru vopsirea unei mașini variază destul de mult, atât în funcție de nuanța aleasă cât și de service-ul cu care alegi să colaborezi. Totuși, ar trebui să ai în vedere că, în general, calitatea costă, iar dacă îți dorești o lucrare realizată cu profesionalism și mai ales un rezultat față de care să nu ai vreun reproș, atunci va trebui să nu ai rețineri în a plăti pentru o calitate superioară.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte de a duce mașina la vopsit. Înainte de a te gândi la nuanța pe care vrei să o aplici, îți mai recomandăm doar să optezi pentru colaborarea cu o echipă de profesioniști în vopsire jante și nu numai, astfel încât să poți beneficia de o vopsire cât mai calitativă. În acest fel, satisfacția este garantată iar mașina va arăta la fel precum atunci când era nouă.